Din lokala pelletsleverantör

Loarp Energi

På Loarps gård driver vi idag Skånes enda träpelletsfabrik. Loarp Energi är ett familjeföretag och med rötter i lantbruk och den gröna näringen har vi alltså tagit nästa steg med produktion av förnybar bioenergi. Vi startade upp verksamheten på Loarps Gård under 2013 och producerar idag ca 20.000 ton träpellets av svensk råvara till villakunder, företag, industri och offentlig sektor. På så sätt är vi som många andra pelletsleverantörer. Det som skiljer oss är att vi är lokala och därför arbetar för att vara ett verkligt miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ. Att vi dessutom är mindre än de största aktörerna gör att vi anstränger oss lite extra.

Fabriken på Loarps Gård

Grunden till anläggningen på Loarps Gård köptes i Dalsjö av en avvecklande entreprenör. Idag är packningslinjen det enda som kvartstår av den ursprungliga produktionsutrustningen där allt är uppgraderat till större och digitaliserad produktion. Anläggningen inkluderar bland annat en STELA-tork, Völuv-panna, CPM-press och en B&C packningslinje. Under 2015 byggdes en ny modern bulkutlastning där vi har installerat en 24 meters våg och till detta en 83 kubikssilo på ställning med frihöjd 4,50 m. På ställningen står en 60 tons sikt med utlastning på ca 1 ton i minuten. Den här konstruktionen gör att varan siktas direkt innan lastning i bil och våra kunder kan garanteras bästa möjliga kvalitet. Under hösten 2015 installerade vi också ett värmeåtervinningssystem för spillvärme i torkningslinjen. Detta gör att vi använder energin flera gånger och att effekten på panna och tork ökar med ca 30% i snitt.

Teamet bakom Loarp Energi

Loarp Energi AB är en del av vårt skånska familjeföretag Loarp AB. Bakom vårt företagsnamn står ett sammansvetsat gäng medarbetare som alla är dedikerade utmaningen att producera och leverera kvalitetspellets till i första hand den skånska marknaden.

Vi glädjer oss åt alla befintliga och nya kunder som vi i dag är stolt leverantör av pellets till. Kunder som sträcker över en rad branscher som växthusnäringen, fastigheter, lantbruk och entreprenad. I ATL (länk) blev vi omskrivna som uppstickare på den svenska pelletsmarknaden och det är precis vad vi hoppas vara. Vi är ännu en ganska ny lokal aktör med vilja att både lyssna och lära. Lyssna till våra kunder och lära av andra aktörer och branschkollegor.

Petter Krantz (VD, grundare), Wiveka Krantz (delägare, ej i bild), Andreas Rosenkvist (fabrikschef), Carolina och Jörgen Mannheimer (delägare), Teresia Svensson (ekonomi/logistik), Eva Hansen (ekonomi Loarp AB), Jonny Hansen (gårdsmästare Loarp AB), Pontus Andersson (maskinförare/produktion), Lars Jönsson (produktion), Henry Koblenz (produktion), Linnea (fabriksförsäljning), Anna Frolova (fabriksförsäljning), Richard Cederholm, Magnus Persson, Dacke (gårdshund). Fotograf: Wiveka Krantz


Kontaktpersoner

Vårt miljöarbete

Alla våra verksamheter på Loarp har utvecklats utifrån beslutet att enbart arbeta med saker vi kan stå för och vara stolta för. Precis som vi är för vår produktion av biobränsle. Uppvärmning med pellets bidrar till minskade koldioxidutsläpp och är en viktig del i konverteringen till fossilfria energislag. Vi har också inlett omfattande internt miljöarbete för att se över hur vi som företag kan bli mer klimatsmarta och mer energisnåla i vår produktion. Vill du ta del av vår miljöpolicy finns den här att läsa här.

Kvalitet och kundsupport

När du köper Loarp Pellets så köper du en kvalitetspellets av svensk råvara producerad i Skåne. Kraven för Svensk Standard klass 1 och de nyare europeiska reglerna kan du läsa om här. Vårt eget kvalitetsarbete är en ständigt pågående process, där vi hela tiden granskar våra rutiner och våra produkter för att kunna erbjuda högsta möjliga kvalitet. Och bra service tycker vi är om inte en rättighet så en självklarhet, så om eller när det uppstår problem, finns vi tillgängliga alltid på kontorstid och i övrigt i princip jämnt. Det är så vi själva skulle vilja ha det.