Loarp Pellets för privatkunder.

Loarp Energi –
Din lokala pelletsproducent

På Loarps gård driver vi idag Skånes enda träpelletsfabrik. Vi producerar ca 20.000 ton träpellets av svensk råvara till villakunder, företag, industri och offentlig sektor.

Vår Loarp Pellets produceras enligt svenska och internationella kvalitetskrav för pellets. På så sätt är vi precis om många andra pelletsleverantörer. Det som skiljer oss är att vi är lokala och därför kan vara ett både mer miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ för dig som kund i Skåne. Att vi dessutom är mindre än de största aktörerna gör att vi anstränger oss alldeles extra.

Vi levererar idag till ett drygt hundratal stora och mindre företag, industrier och kommuner runt om i Skåne. Exempel på branscher vi levererar till är processindustrier, växthusnäringen, djurhållning, lantbruk, fastigheter, bostäder och kommersiella lokaler.

Loarp Pellets – Klimatsmart, lokal och prisvärd

Som kund får du en lokalt producerad pellets av jämn kvalitet med hög leveranssäkerhet och korta transport-sträckor. Vår råvara kommer från sydsvenska sågverk inom ett par mils avstånd från fabriken.

Vi producerar Loarp Pellets av sågspån av svensk gran, råvara som väljs med omsorg för att du som kund ska få ut maximal effekt av vår pellets. Loarp Pellets produceras enligt Svensk Standard SS 18 7170 klass 1 och de nyare europeiska kvalitetskraven för träpellets. Lokal råvara, högteknologisk produktion i kombination med gröna transporter är receptet för vår värmepellets. Och det är en gammal sanning att i början, mitten och slutet kommer kvalitet. En jämn och god kvalitet, högt energivärde och leveranssäkerhet är det som våra kunder värderar högst jämte pris och det är också vårt motto för produktionen av vår pellets.

Att vi levererar främst i Skåne gör att vi kan hålla priserna nere och kundservicen på den nivån vi vill ha den, högt. Vi levererar bränslepellets med egen bulkbil och i gott samarbete med LN Transport AB.

Loarp Pellets i siffror

98.2%

Mekanisk hållfasthet

0.3%

Askhalt

0%
Fukthalt
0°
Cintrings-temperatur

Här finns vi


Vårt kontor och fabrik ligger strax utanför Tågarp (Svalöv) mellan Helsingborg och Landskrona.

Koordinater för din GPS:
55°56’52.9″N 13°0’11.2″E

Rätt utrustning och professionell service

Är du och ditt företag i tagen att byta eller uppgradera befintligt värmesystem, förmedlar vi gärna kontakt med några av branschens professionella leverantörer av service, teknik och utrustning för förnybar bioenergi.

Pris och offert

För pris och skräddarsydd offert för bulkleverans, fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna på tel. +46 (0)418-531 25.

Ditt namn*

Din epost*

Ämne

Meddelande

* Obligatoriska uppgifter

Loarp i tidningen Bioenergi

I maj hade vi äran att pryda branschtidningen Bioenergis omslag och i reportaget kan du läsa mer om vår verksamhet på Loarp.

Låg investeringskostnad ger svarta siffror för Skånes största pelletsfabrik
Läs artikel
SÅ HÄR PRODUCERAS PELLETS PÅ LOARP ENERGI
Läs artikel

En energimarknad i förändring


Bioenergi

Sveriges största energislag

Det sker stora förändringar på energimarknaden i stort och pelletsmarknaden i synnerhet i Europa och världen. I Europa produceras ca 30 miljoner ton om året och konsumtionen förutspås öka väsentligt de närmsta åren.

Bioenergi är idag Sveriges största källa till energi (slutgiltig användning) och varav pellets utgör en betydande del. Den svenska pelletsförbrukningen uppgår till ca 2,5 miljoner ton pellets per år och förväntas öka till 3,5 inom de närmsta åren.

Energianvändning i Sverige 2013 fördelad på energislag. Med slutlig energianvändning avses nyttiggjord energi i alla samhällssektorer: industri, bostäder, service, jordbruk, trafik osv. Omvandlings- och distributionsförluster har räknats bort.

Källa: Svebio