Klimatsmart, lokal och prisvärd

Loarp Pellets – skånsk kvalitetspellets

Loarp Pellets produceras av sågspån av svensk gran, råvara som väljs med omsorg för att du som kund ska få ut maximal effekt av vår pellets. Loarp Pellets produceras enligt Svensk Standard SS 18 7170 klass 1 och de nyare europeiska kvalitetskraven för träpellets. Lokal råvara, högteknologisk produktion i kombination med gröna transporter är receptet för vår värmepellets. Och det är en gammal sanning att i början, mitten och slutet kommer kvalitet. En jämn och god kvalitet, högt energivärde och leveranssäkerhet är det som våra kunder värderar högst jämte pris och det är också vårt motto för produktionen av vår pellets.

Loarp Pellets i siffror – kalla fakta om vår värmepellets kan du ta del av här nedan

Köp din pellets i det format som passar dina behov bäst

Storsäck

Loarp Pellets (8 mm) levereras i storsäck ca 600-1000 kg enligt önskemål.

Bulk

Loarp Pellets (8 mm) levereras i bulk enligt önskemål.

Effektiv uppvärmning med pellets

Du som redan eldar med träpellets vet att det är en svårslagen värmekälla sett både till ekonomi och effekt. Till dig som funderar på att byta till eller är ny användare, hälsar vi varmt välkommen. Träpellets är en naturlig och förnybar energiprodukt framställd av spill från skogsindustrin. Ett biobränsle som inte stör det naturliga kretsloppet eftersom det är koldioxidneutralt och på så sätt inte bidrar till växthuseffekten.

Vi på Loarp erbjuder dig som kund en lokalt producerad kvalitetspellets av svensk råvara direkt från Skånes egen pelletsfabrik. Loarp Pellets pressas av sågspån från svensk gran, råvara som väljs med omsorg för att du som kund ska få ut maximal effekt av vår pellets. Loarp Pellets produceras enligt Svensk Standard SS 18 7170 klass 1 och de nyare europeiska kvalitetskraven för träpellets. Helt enkelt, pellets som pellets ska vara – hållfast, dammfri med hög effekt och låg askhalt.

Prima skånskt stallströ

Loarp Boxpellets

Träpellets är ett nyare och populärt alternativ till de mer traditionella strösorterna halm, kutterspån och torv då det är lätthanterligt, drygt och nästintill dammfritt. Loarp Boxpellets är ett ljust och fräscht stallströ producerat av pressat sågspån av svensk gran. Fördelarna är många – drygt, lättmockat, kräver lite utrymme, har utomordentlig uppsugningsförmåga och är nästintill dammfritt. Vår Loarp Boxpellets produceras lokalt i Skåne för dig som vill ha det allra bästa för din häst, en god ekonomi i stallet och mer tid till att göra roligare saker än att mocka. Läs mer här….

Frågor & Svar om pellets som stallströ

Hur många säckar ska jag använda när jag lägger en bädd? Hur mycket ska jag vattna?Finns det olika typer av pellets? Här hittar du förhoppningsvis svaren på dina frågor.

Läs mer…

Varför ska du välja oss?

Som kund vet du vad du kräver av en bra pellets och är du ny på pelletsuppvärmning, har du säkert försökt skaffa dig en god uppfattning. Det är både lätt och svårt, för vi och alla våra branschkollegor säger egentligen samma sak med ytterst små variationer.

Precis som Scandbio berättar att de producerar en 100% naturlig, förnybar och koldioxidneutral värmepellets, så är det faktiskt precis vad vi gör vi också. Precis som SCA Bionorr så kan vi garantera ett riktigt lågt pris inkl. frakt på både pallad värmepellets och stallpellets. Likt Derome lagrar vi vår bulkpellets i silo och siktar den direkt innan lastning i bil, vilket gör att du som kund verkligen garanteras bästa möjliga kvalitet på din pellets. Vi torkar vårt spån i en plantork för en skonsam och mycket effektiv torkning. Och också vi jobbar med gröna transporter med utbildade chaufförer tillsammans med vår samarbetspartner och transportör LN Transport. Dessutom har vi satsat på en egen bulkbil och chaufför för att vara så snabbfotade som möjligt när den mest intensiva perioden råder. Vi köper in vår råvara och det bidrar till det positiva att vi kan vara extra kräsna och noggranna med kvaliteten, något som gör att vår Loarp Pellets kan hålla en jämn och god kvalitet. Som kund väljer du leverantör som kan erbjuda bästa pris och vad vi tror, riktigt bra service vare sig allt rullar som det ska eller när det inte fungerar. Det är här vi är, som mindre och lokal producent, som starkast vågar vi påstå.

Vill du jämföra oss med andra så har du några av våra konkurrenter här:
Scandbio
Derome
SCA Bionorr
Laxåpellets
Stora Enso


Loarp Pellets i siffror – kalla fakta om vår värmepellets

Vi producerar vår pellets enligt kraven för Svensk Standard klass 1 och de nyare europeiska kvalitetsreglerna.

Vårt miljö & kvalitetsarbete

Alla våra verksamheter på Loarp har utvecklats utifrån beslutet att enbart arbeta med saker vi kan stå för och vara stolta för.

Uppvärmning med pellets bidrar till minskade koldioxidutsläpp och är en viktig del i konverteringen från fossila till fossilfria energislag. Mer om vårt interna miljöarbete och vår miljöpolicy kan du läsa här.

När du köper Loarp Pellets så köper du en kvalitetspellets av svensk råvara producerad i Skåne. Kraven för Svensk Standard klass 1 och de nyare europeiska reglerna kan du läsa om här. Vårt eget kvalitetsarbete är en ständigt pågående process, där vi hela tiden granskar våra rutiner och våra produkter för att kunna erbjuda högsta möjliga kvalitet. Och bra service tycker vi är om inte en rättighet så en självklarhet, så om eller när det uppstår problem finns vi tillgängliga alltid på kontorstid och i övrigt i princip jämnt. Det är så vi själva skulle vilja ha det.